Beste Lezer(es),

Diskid is gespecialiseerd in lp's en singles in vrijwel alle genres vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw tot heden. Er is o.m. Blues, Jazz, Soul, Hip Hop, Psych, Progg, Punk, Wave, Reggae, World, Exotica, Heavy Metal, Soundtrack, Folk, Country en Americana. Inhoudelijk variëren deze muziekstromingen van interessant relevant tot soms ook heel zeldzaam.

De kwaliteit van het vinyl houden we hoog: de prijs- kwaliteitsverhouding schappelijk.  Uiteraard zijn de eighties, nineties en 00's niet aan ons voorbij gegaan. Ook deze categorieën zijn ruim en diep vertegenwoordigd. Naast Nederland hebben we vooral ook in de Scandinavische landen  al ruim 3 decennia voortreffelijke inkoopcontacten.  In juli 2020  ondernamen  we nog een inkoopreis naar Denmarken. Zweden zat er i.v.m. Corona toen helaas niet in. In juni 2021 konden we  eindelijk wel weer naar Zweden. De timing bleek perfect. We bezochten 25 winkels en waren overal de eerste buitenlandse handelaren in 1,5 jaar.  Inmiddels waren we dit jaar (2022) al weer 2 keer in Denemarken en 1x in Zweden.  Het is en blijft een interessante markt voor ons. Nieuwe platen worden bij de groothandel besteld.  Onlangs besloten diverse grote labels helaas hun prijzen absurd  te verhogen. Onrespectvol naar de winkels die vinyl door een lange moeilijke periode wisten te loodsen.  Gelukkig is 90% van ons vinylaanbod tweedehands en dat blijft zeker ook zo. Ten slotte zit de uitdaging voor ons in het speurwerk naar mooi tweedehands vinyl in liefst verre oorden: de kick van de "eeuwig" durende platenjacht.....

CORONA AANPASSINGEN:

Diskid heeft een grote voorraad vinyl zowel LP's als 45's.  Mail vooral ook zoeklijsten tijdens Coronaperiodes.  Snel nemen we deze in behandeling en checken allereerst wat we op dat moment hebben.  We versturen graag en vakkundig.  Tevens bezorgen we in Zwolle.

Antoinette bedacht de Corona Survival  Kit ( lees ook de pagina: "De persoonlijke Platenbon en de Corona Survival kit van Diskid") die enthousiast werd ontvangen.   Zowel de regionale als de landelijke pers pikten het idee op. De  bestellingen en het nauwgezet samenstellen van de kits gaven ons extra lucht en plezier.  Tijdens de eerste lockdown brachten we het kleine magazijn achter de  winkel goed op orde. We wisten altijd wel wat we hadden maar zelfs enig zoekwerk is nu peanuts.  Door de kit en de extra structuur bleef de coronaschade relatief beperkt. We  blijven uiteraard voorzichtig in de winkel.   Check voor de meest  actuele informatie de pagina "Contact". 

*KERST*

Gezien de ontwikkelingen stelden we de vele liefhebbers van Kerst-vinyl vorig jaar vroeg in de gelegenheid om  inkopen te doen. De afdeling werd al op zaterdag 13 november gepresenteerd.  Het aanbod was  top, en er werd aangevuld zolang de voorraad strekte...       Dit jaar kunnen jullie vanaf zaterdag 12november weer terecht                                                

*Lees voor meer info en onze winkelregels ook de pagina "Contact" van deze site.*

 

CD'S en uitverkoop info 

Ook op cd- gebied is bij Diskid veel te halen. Er is mooi aanbod in vrijwel alle genres. Aparte vermelding verdient het Americana-deel. Vaak hebben we titels die erg moeilijk te vinden zijn.

Zaterdag is er (bijna) altijd een cd-aanvulling van circa 250 stuks. 40% is afkomstig van recensenten en 60% van ons aanbod verkrijgen we uit particuliere bron.

BELANGRIJK:  Op zaterdag 30 oktober 2021 begon  de grote cd- najaarsuitverkoop  van cd's. Bekijk het evenement nog eventueel op  https://www.facebook.com/events/519514952680234  In 2022 is er uiteraard opnieuw een grote  cd- najaarsuitverkoop die start op de laatste zaterdag van oktober.

 

WINKEL & IMPRESSIE VAN ACTUEEL VINYLAANBOD

Regelmatig tonen we een aantal items via onze Facebook pagina, die vers in de verkoop zijn gegaan. Facebook is gekoppeld aan deze site en rechts op alle pagina's te zien.....
Dit betreft een impressie, want in de winkel wordt in principe dagelijks aangevuld. Op zaterdag zijn er altijd veel updates.

ontwerp en realisatie: www.nmedia.nl