Beste Lezer(es),

Diskid is gespecialiseerd in lp's en singles in vrijwel alle genres vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw tot heden. Er is o.m. Blues, Jazz, Soul, Hip Hop, Psych, Progg, Kraut, Punk, Wave, Reggae, World, Exotica, Heavy Metal, Soundtrack, Folk, Country en Americana. Inhoudelijk variĆ«ren deze muziekstromingen van interessant relevant tot soms ook heel zeldzaam.

De kwaliteit van het vinyl houden we hoog: de prijs- kwaliteitsverhouding schappelijk.  Uiteraard zijn de eighties, nineties en 00's niet aan ons voorbij gegaan. Ook deze categorieĆ«n zijn ruim en diep vertegenwoordigd. Naast Nederland hebben we vooral ook in de Scandinavische landen  al ruim 3 decennia voortreffelijke inkoopcontacten.  In juli 2020  ondernamen  we nog een inkoopreis naar Denemarken. Zweden zat er i.v.m. Corona toen helaas niet in. In juni 2021 konden we  eindelijk wel weer naar Zweden. De timing bleek perfect. We bezochten 25 winkels en waren overal de eerste buitenlandse handelaren in 1,5 jaar.  Inmiddels waren we het afgelopen  jaar (2022) opnieuw in Zweden en begin december al weer voor de derde keer in Denemarken. Die laatste trip was kort maar toch weer zeer geslaagd.  Dit blijft een interessante markt voor ons.             

Nieuwe platen worden bij de groothandel besteld.  Onlangs besloten diverse grote labels helaas hun prijzen absurd  te verhogen. Onrespectvol naar de winkels die vinyl door een lange moeilijke periode wisten te loodsen.  Gelukkig is 90% van ons vinylaanbod tweedehands en dat blijft zeker ook zo. Ten slotte zit de uitdaging in het speurwerk naar mooi tweedehands vinyl in liefst verre oorden: de kick van de "eeuwig" durende platenjacht.....

CORONA AANPASSINGEN:

Diskid heeft een grote voorraad vinyl zowel LP's als 45's.  Mail vooral ook zoeklijsten tijdens Coronaperiodes of wanneer het om persoonlijke redenen onmogelijk is om de  winkel te bezoeken.   Snel nemen we deze in behandeling en checken allereerst wat we op dat moment hebben.  We versturen graag en vakkundig.  Tevens bezorgen we in Zwolle.

Antoinette bedacht de Corona Survival  Kit ( lees ook de pagina: "De persoonlijke Platenbon en de Corona Survival kit van Diskid") die enthousiast werd ontvangen.   Zowel de regionale als de landelijke pers pikten het idee op. De  bestellingen en het nauwgezet samenstellen van de kits gaven ons extra lucht en plezier.  Tijdens de eerste lockdown brachten we het kleine magazijn achter de  winkel goed op orde. We wisten altijd wel wat we hadden maar zelfs enig zoekwerk is nu peanuts.  Door de kit en de extra structuur bleef de coronaschade relatief beperkt. We  blijven uiteraard voorzichtig in de winkel.   Check voor de meest  actuele informatie altijd de pagina "Contact". 

*KERST*

Ook het afgelopen  jaar stelden we de vele liefhebbers van Kerst-vinyl weer vroeg in de gelegenheid om  inkopen te doen. De afdeling werd al op zaterdag 12 november gepresenteerd.  Het aanbod was weer  top, en er werd aangevuld zolang de voorraad strekte...   Dit jaar zal de collectie weer volledig op sterkte worden gebracht. 

Bekijk het afgelopen evenement eventueel nog op Facebook via de link : https://www.facebook.com/events/1544767922659798                                         

*Lees voor meer info en onze winkelregels ook de pagina "Contact" van deze site.*

 

CD'S en uitverkoop info 

Ook op cd- gebied is bij Diskid veel te halen. Er is mooi aanbod in vrijwel alle genres. Aparte vermelding verdient het Americana-deel. Vaak hebben we titels die erg moeilijk te vinden zijn.

Zaterdag is er (bijna) altijd een cd-aanvulling van circa 250 stuks. 40% is afkomstig van recensenten en 60% van ons aanbod verkrijgen we uit particuliere bron.

BELANGRIJK:  Op zaterdag 28  oktober 2023 begint de grote cd- najaarsuitverkoop.    Bekijk het evenement van 2022  eventueel nog op  Facebook via de link https://www.facebook.com/events/893959848254614

 

WINKEL & IMPRESSIE VAN ACTUEEL VINYLAANBOD

Regelmatig en meestal op vrijdagavond  tonen we een aantal items via onze Facebook pagina, die vers in de verkoop gaan. Facebook is gekoppeld aan deze site en rechts op alle pagina's te zien.....
Dit betreft een impressie, want in de winkel wordt in principe dagelijks aangevuld. Op zaterdag vanaf 10.00 zijn alle updates in de winkel beschikbaar. Reserveren kan vanaf 11.00 u. 

ontwerp en realisatie: www.nmedia.nl