HISTORIE

DISKID opende op 16 juni 1987.
Sinds augustus 2009 wordt de winkel gerund door mij (Hank Monteban) en mijn partner Antoinette Kroon. Al vanaf onze prille jeugd verzamelen wij platen.

15 JAAR DISKID IN DE VECHTSTRAAT

vechtstraat zz800In deze lange periode kwam Diskid tot grote bloei. Al binnen enkele jaren kon worden uitgebreid en verbouwd.
De cd deed zijn intrede. Recensenten van popbladen en kranten werden benaderd en leverden met regelmaat partijtjes en tot op de dag van vandaag.
In 1998 ontdekte Antoinette de winkel en kocht haar eerste plaat bij Diskid. Na circa 15 jaar verhuisden we naar een kleiner pand: maar wel in de binnenstad.

 

 

13 JAAR DISKID IN DE SPOELSTRAAT

spoelstraat ant 10Doordat ook klanten hielpen met de verhuizing naar de Spoelstraat 14, kon binnen een week worden geopend achter de Bieb. In 2009 monde de relatie met Antoinette ook uit in een partnerschap binnen Diskid. Na ruim 13 jaar op deze plek moesten we echter weer verhuizen. Dit keer gedwongen door het vooruitzicht in een bouwput te geraken. Men besloot tot sloop van de Bieb en bouw van een modeconcern en in augustus 2015 verhuisden we opnieuw.

 

3  JAAR DISKID IN DE SASSENSTRAAT

Op 2 september 2015 gingen we in de Sassenstraat van start.
Dit is een toplocatie en verreweg de beste stek ooit.
De sfeer in de grotere winkel is een verademing . Voor velen is een bezoek tevens een rust-en ontspanningsmoment.

De winkel is vorm gegeven op een wijze die de vinylbeleving verhoogt. Onze klanten komen werkelijk overal vandaan en zeker 50% komt van buiten Zwolle. De binding met de klant ervaren wij als heel bijzonder.

In de verkiezing tot Vinylzaak van de Benelux ( nu circa 275  platenzaken! ) door lpvinyl: het oudste nederlandstalige vinylplatform, behaalde Diskid in 2015 opnieuw een top 10 notering.
We stegen zelfs van de zesde naar de tweede plek! In 2016 wisten we deze fantastische tweede positie met succes te verdedigen. In 2017 werden we eerste!!

In 2018 prolongeerden wij inmiddels de titel.  Superblij zijn we!  Wij danken alle stemmers hartelijk voor hun bijdrage. In het bijzonder ook de fans die extra inzet leverden om sympatisanten en  achterban aan de jaarlijkse verkiezing te herinneren of op de hoogte te brengen.

Graag (weer) je steun door een stem op ons via een mail in de periode van 1 december t/m 15 december 2019.

ontwerp en realisatie: www.nmedia.nl