HISTORIE

DISKID opende op 16 juni 1987.
Sindsdien en tot  augustus 2009 werd  de winkel gerund door mij (Hank Monteban) met wisselende hulpkrachten. Sinds augustus 2009  is mijn partner Antoinette Kroon van de partij. Al vanaf onze prille jeugd verzamelen wij platen.

15 JAAR DISKID IN DE VECHTSTRAAT

vechtstraat zz800In deze lange periode kwam Diskid tot grote bloei. Al binnen enkele jaren kon worden uitgebreid en verbouwd.
De cd deed zijn intrede. Recensenten van popbladen en kranten werden benaderd en leverden met regelmaat partijtjes en tot op de dag van vandaag.
In 1998 ontdekte Antoinette de winkel en kocht haar eerste plaat bij Diskid. Na circa 15 jaar verhuisden we naar een kleiner pand: maar wel in de binnenstad.

 

 

13 JAAR DISKID IN DE SPOELSTRAAT

spoelstraat ant 10Doordat ook klanten hielpen met de verhuizing naar de Spoelstraat 14, kon binnen een week worden geopend achter de Bieb. In 2009 monde de relatie met Antoinette ook uit in een partnerschap binnen Diskid. Na ruim 13 jaar op deze plek moesten we echter weer verhuizen. Dit keer gedwongen door het vooruitzicht in een bouwput te geraken. Men besloot tot sloop van de Bieb en bouw van een modeconcern. In augustus 2015 verhuisden we opnieuw.

 

6  JAAR DISKID IN DE SASSENSTRAAT

 

Op 2 september 2015 gingen we in de Sassenstraat van start.
Dit is een toplocatie en verreweg de beste stek ooit.
De sfeer in de grotere winkel is een verademing . Voor velen is een bezoek tevens een rust-en ontspanningsmoment.

De winkel is vorm gegeven op een wijze die de vinylbeleving verhoogt. Onze klanten komen werkelijk overal vandaan en zeker 50% komt van buiten Zwolle. De binding met de klant ervaren wij als heel bijzonder.

In de verkiezing tot Vinylzaak van de Benelux ( nu circa 275  platenzaken! ) door lpvinyl: het oudste nederlandse vinylplatform, behaalde Diskid in 2014 een top 10 notering.
In 2015 stegen we van de zesde naar de tweede plek en in 2016 wisten we deze  tweede positie met succes te verdedigen.

In 2017 werden we  eerste!! 

In 2018 prolongeerden we de titel overtuigend.  Opnieuw hartelijk dank alle stemmers voor jullie bijdrage! In het bijzonder ook de fans die extra inzet leverden om onze achterban en sympathisanten  aan de jaarlijkse verkiezing te herinneren of op de hoogte te brengen. 

In 2019 besloten we structureel niet meer aan de verkiezing deel te nemen. De titels stonden immers in de boeken en een nieuwe titel zou weinig meer toevoegen. De animo voor de verkiezing zou naar onze mening ook zijn gebaat bij terugtreding van de gedoodverfde favoriet. Het was hoog tijd voor een nieuwe winnaar.  Bij voorkeur natuurlijk een met hart en ziel voor de goede vinylzaak.  Dat lijkt prima gelukt.  Ook de interesse voor de verkiezing nam inmiddels weer  toe.  Wij stappen echter niet uit om later weer in te stappen..... 

 In 2020  en 2021 deden  we er alles aan om de  Pandemie door te komen. Wij helpen onze klanten en zij helpen ons.  Komt goed!

 

  

ontwerp en realisatie: www.nmedia.nl